Projecten

Sencity Leeuwarden

Rol: Producent

Doel: Ontmoeting stimuleren tussen dove, slechthorende en horende jongeren door ze samen een grootschalig muziek-en dansevenement te laten organiseren dat alle zintuigen prikkelt.

In samenwerking met: Stichting Skyway, Hoor Friesland, Tûmba

Sencity maakt het mogelijk dat dove, slechthorende en horende jongeren samen uitgaan door muziek niet alleen te laten horen, maar ook over te brengen via trilmechanismen, smaak-en aromasensaties, signdancers en videotechnieken.

Een team van Friese jongeren uit de doelgroep volgde een trainingstraject, waarin ze het evenement voorbereidden en leerden van elkaars talenten. Gebarentolken versoepelden de communicatie.

De ideeën van de werkgroep zorgden samen met een mooie line up van dj's voor een zintuigprikkelende avond in Club Noa. Hiermee kwam Leeuwarden in het rijtje van wereldsteden als Kaapstad, Sydney en Berlijn te staan waar iedere edities plaatsvonden.

Dit project is winnaar van de publieksprijs NHL Award 2011 vanwege het innovatieve karakter en de inzet van NHL studenten van de opleidingen Communicatie en Multimedia Design.

Projectactiviteit 2010-2011

Terug